Over ons Van charmante pralinewinkel tot wereldberoemde chocolade aanbieder

Van charmante pralinewinkel tot wereldberoemde chocolade aanbieder

In 1956 startte Walter Gartner samen met zijn vrouw RenΓ©e een charmante pralinewinkel in Borsbeek, Antwerpen. Hun liefde voor elkaar was net zo groot als hun liefde voor chocolade. De Belgische pralines van de familie Gartner waren zo smaakvol dat ze internationale faam als The Belgian kenden.

Betaalbare chocolade van Belgische kwaliteit voor iedereen, wereldwijd

De intense liefde voor chocolade die de familie Gartner typeerde, stroomt nog steeds door onze wandelgangen. En dat allemaal dankzij topman en huidige eigenaar van The Belgian Chocolate Group, Marc Pauwels. Hij nam in 1996 het bedrijf over met grootse groeiplannen.

Marc wilde zijn diverse klanten namelijk een uitgebreid aanbod chocolade aanbieden. Daarom nam hij ook de merken Koetjesreep en Starbrook Airlines onder zijn vleugels.

marcpauwels.jpg

Bij The Belgian Chocolate Group zijn we vandaag al bezig met morgen

We willen onze Belgische chocolade dan ook wereldwijd bekend maken en de grootste Belgische merkaanbieder worden. Die droom realiseren we door in te zetten op:

  • Duurzaam geproduceerde chocolade, met respect voor het milieu.

  • Breed gamma aan kwalitatieve Belgische chocoladeproducten.

  • Betaalbare prijs, zodat iedereen op de wereld kan genieten van onze chocolade.

Benieuwd naar al onze initiatieven op vlak van duurzaamheid?


cifal-flanders-sdg-pioneer-horizontal-web.png

We werken vanuit het principe dat elke schakel in onze productieketen evenveel aandacht verdient. Van de hardwerkende cacaoteler in West-Afrika tot de consument die smult van onze producten.

Marc Pauwels

Voorzitter van de Raad van Toezicht, The Belgian Chocolate Group

Duurzaam geproduceerde fairtrade chocolade

Wij hebben een hart voor elk lid van de chocoladeketen. Daarom werken we op dit moment al zoveel mogelijk met fairtrade chocolade. Onze chocolade wordt zo op een correcte manier aangekocht en de telers krijgen een marktconforme prijs voor hun grondstoffen. 

Daarnaast volgen we de afspraken van Beyond Chocolate, daarmee ondersteunen we de ambitie om alleen duurzame chocolade te gebruiken, het levensonderhoud van boeren te ondersteunen en ontbossing aan te pakken. 

ha-6-1440x450-c-default.jpg

Word partner en lanceer je private label!

Vandaag is The Belgian Chocolate Group gegroeid tot een overkoepelende chocolade groepsholding, waar elke belanghebbende de vruchten van plukt. Van de hardwerkende cacaoteler in West-Afrika tot de consument die smult van onze producten.

Zin om samen te werken?

Iedereen kent iedereen

Zowel intern in onze twee productievestigingen, als in samenwerkingen met klanten, zetten we in op korte communicatielijnen. Dat schept vertrouwen en een gezellige werksfeer. Onze klanten hebben steeds met dezelfde personen contact, waardoor er al snel een sterke band ontstaat. Bij ons ben je geen nummer, maar een waardevolle partner die we met respect behandelen.

internal-sales-thebelgianchocolategroup.jpg
thebelgianchocolategroup-werksferen.jpg

De beste werkomstandigheden voor elke werknemer, daar maken wij een punt van

En dat werkt.

Ons waardevol team

Samen met onze 160 vaste medewerkers vormen we een hechte groep in een open bedrijfscultuur. We vinden het belangrijk dat elke werknemer zich goed voelt. 

Door tijd te maken voor elkaars ambities op zowel persoonlijk als werkvlak, geloven we dat iedereen het beste van zichzelf kan geven. En dat werkt.

operator-belgianchocolategroup.jpg