Over ons Duurzaamheid

Duurzaamheid

Een veilige toekomst voor onze werknemers, leveranciers en cacaoboeren. Daar maken we elke dag werk van.

Op alle vlakken willen wij de wereld een beetje aangenamer maken. Naast ons aanbod van smaakvolle zeepaardjes, truffels en andere chocoladeproducten, dragen ook wij ons steentje bij aan een beter milieu.

Duurzame partnerships

De partnerships die we aangaan met onze leveranciers zijn altijd voor lange termijn. Omdat we vinden dat de chocoladeboeren recht hebben op een marktconform inkomen en degelijke ondersteuning, kiezen we voor fairtrade chocolade.

bcg-cacao.jpg

Milieuvriendelijke productie en distributie

We zetten volop in op duurzame zonne-energie en schakelen over naar elektrische en hybride wagens met eigen laadpalen. Naar de toekomst toe streven we ernaar te werken met energiebronnen uit de natuur. Zo willen we bij The Belgian Chocolate Group onze ecologische voetafdruk als internationale organisatie zo veel mogelijk beperken. 
Dankzij onze inspanningen op vlak van duurzaamheid, traden we toe tot het Voka Charter, dat inzet op 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Dit toont dat we niet alleen aandacht hebben voor het milieu, maar ook voor het welzijn van onze medewerkers en onze omgeving.

cifal-flanders-sdg-pioneer-horizontal-web.png

We werken vanuit het principe dat elke schakel in onze productieketen evenveel aandacht verdient. Van de hardwerkende cacaoteler in West-Afrika tot de consument die smult van onze producten.

Marc Pauwels

Voorzitter van de Raad van Toezicht, The Belgian Chocolate Group


Geen ontbossing en leefbaar
inkomen voor cacaotelers

Sinds 2023 zijn we lid van Beyond Chocolate, het partnerschap voor een duurzame Belgische chocolade-industrie. Zo werken we mee aan:

  • Beëindiging van de ontbossing

  • Onderwijs voor toekomstige generaties.

  • Een leefbaar inkomen voor cacaotelers.

Milieubewuste
FSC-verpakkingen

Ook op basis van onze verpakkingen herbekijken we regelmatig onze procssen. Daarom zetten we in op gerecycleerd FSC-karton.

Wil jij chocolade produceren onder je eigen merknaam met een milieuvriendelijke verpakking? Wij helpen je graag.

Belgische chocolade die niet alleen harten verovert, maar ook de wereld een beetje beter maakt

ha-6-1440x450-c-default.jpg