Nieuws Frank Erfurt nieuwe Managing Director bij The Belgian Chocolate Group

Frank Erfurt nieuwe Managing Director bij The Belgian Chocolate Group

Eigenaar Marc Pauwels wordt Voorzitter van de Raad van Toezicht

OLEN, België – The Belgian Chocolate Group NV stelt Frank Erfurt aan als nieuwe Managing Director per 21 april 2023. Zijn voorganger Marc Pauwels wordt Voorzitter van de Raad van Toezicht.

The Belgian Chocolate Group is een bekende producent en exporteur van Belgische chocoladeproducten in bijna 100 landen via zijn eigen merken The Belgian, Koetjesreep en Starbrook Airlines, alsook via private label.

Wendy Dierckx

8 mei 2023

frank-erfurt.jpg

Marc Pauwels, Voorzitter van de Raad van Toezicht van The Belgian Chocolate Group:

“In 1996 nam ik een bescheiden chocoladebedrijfje over, vandaag is dit uitgegroeid tot The Belgian Chocolate Group, een bloeiende en financieel gezonde onderneming met 150 medewerkers.
In Frank Erfurt hebben we een uitstekende Managing Director gevonden met zijn expertise in sales, marketing en een sterke affiniteit met productie. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons topteam onder leiding van Frank The Belgian Chocolate Group naar nieuwe hoogtes zal brengen.”

Jarenlange ervaring in voedingsindustrie
Frank Erfurt (53) brengt zijn jarenlange ervaring in de voedingsindustrie van bij Sara Lee, Jules Destrooper en Vandemoortele, met tal van successen in zowel merkproducten als private label. De afgelopen 12 jaar bij Vandemoortele heeft hij grote teams geleid als Internationaal Commercieel Manager Bakkerijproducten.

Frank Erfurt, Managing Director van The Belgian Chocolate Group:
“Het is een droom om mee te stappen in dit succesverhaal met een indrukwekkende geschiedenis van bijna 70 jaar. Dankzij alle toegewijde medewerkers en loyale partners staan we over de hele wereld bekend voor onze kwalitatieve chocolade. Ik kijk ernaar uit om ons bedrijf en onze lange-termijn klantenrelaties verder uit te bouwen wereldwijd.”

Erfurt is Master in de Toegepaste Wetenschappen van RWTH Aachen University en bezit een MBA-diploma van de Vlerick Management School.

Groei gaat hand in hand met duurzaamheid
Voor The Belgian Chocolate Group gaat groei hand in hand met duurzaamheid. Het bedrijf neemt actie om cacaoboeren te ondersteunen en onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties, met aandacht voor het welzijn van zijn medewerkers en omgeving op meerdere fronten:

  • Samenwerking met maatwerkbedrijven
  • Als Beyond Chocolate partner voor een duurzame Belgische chocolade-industrie
  • Concrete acties met VOKA voor de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Perscontact
Wendy Dierckx – wd@thebelgian.com

Over The Belgian Chocolate Group
The Belgian Chocolate Group is een familiebedrijf opgericht in 1956. Wij zijn een gevestigde fabrikant en exporteur van premium chocoladeproducten wereldwijd, met hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen.

Alle chocolade wordt gemaakt in onze moderne productiesites in Olen en Herentals in België. Onze exclusieve productiemethoden en strenge kwaliteitscontroles (IFS Higher Level &BRC AA+) zorgen voor de consistente kwaliteit van onze producten.

Ons team van gepassioneerde chocolatiers zijn meesters in creativiteit en innovatie. Ze bedenken elke keer weer onweerstaanbare combinaties. We bieden het breedste assortiment van voortreffelijke Belgische chocoladeproducten, gepresenteerd in verschillende vormen en verpakkingsgroottes.

202302-belgian-chocolat-truffel-0487-belgianchocolategroup.jpg

Jouw eigen chocolademerk?

Wil jij graag één van deze producten aanbieden onder je eigen merknaam? Dan helpen we je daar graag bij. Ook voor samenwerkingen rond andere chocolade samenstellingen, vormen en vullingen staat ons team klaar.